Министърът на икономиката и индустрията Никола Стоянов откри нов логистичен център

...
Министърът на икономиката и индустрията Никола Стоянов откри нов логистичен център
Коментари Харесай

Министър Никола Стоянов откри инвестиция от 16 млн. лева, която ще разкрие над 100 работни места

Министърът на стопанската система и промишлеността Никола Стоянов откри нов логистичен център на стойност 16 млн. лв. в Индустриална зона – Божурище. Новопостроената транспортно-логистична база е на повърхност от 40 дка и ще разкрие над 100 нови работни места. „ Десеткикомпании вече избраха Индустриална зона – Божурище за развиване на своя бизнес и това е ясен знак за нас, че тук те са намерили отлични възможности за своите икономическиинициативи “, сподели министър Стоянов при откриването.

„ Само за актуалната година в Индустриална зона-Божурище са стартирали 11 нови плана на стойност близо 100 млн. лв. “, уточни министърът. По думите му за последното десетилетие инвестираните средства в зоната от български и задгранични компании са над 611 млн. лв., а 2/3 от територията ѝ са към този момент заети. „ Правилното управление на индустриалните паркове е изключително сполучлив инструмент за привличане на вложения и генериране на стопански напредък в цели райони “, добави още Никола Стоянов.

Икономическият министър посочи, че се работи по напълно нов метод за развитие индустриалните зони, а заложените средства за нови местоположения единствено по Плана за възстановяване и резистентност са над 200 млн. лева. „ Чрез дейна работа с европейските програми можем да увеличим опциите и това е една от задачите за нашия екип “, разяснява Стоянов.

Логистичният център на компанията „ Транспрес “ е изграден на повърхност от 40 дка и разполага с най-съвременно съоръжение за обработка на товари без аналог в страната. Капацитетът му е до 15 000 палета на денонощие и над 4 млн. палета на година. Тойразполага с 60 рампи за едновременна обработка на камиони и с първата на Балканите „ поточна линия “ за палетни колета. 

На събитието участваха още заместник-министърът на превоза и известията Николай Найденов, изпълнителният шеф на БАИ Богдан Богданов, ръководителят на Съвета на шефовете на НКИЗ Андреана Премянова, ръководителят на УС на БТПП Цветан Симеонов и др.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР